opc_loader

Ringmaat bereken

Bereken je ringmaat.

In onze webshop verkopen we natuurlijk ook ringen. De meeste ringen zijn in grootte aanpasbaar, maar niet allemaal. Dan is een online aankoop misschien een beetje risky. Maar niet als je de goede maat zelf meet.

Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.


Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Let op dat je de ring goed in het middel legt, voordat je gaat aflezen.Maar wat als je geen ring bij de hand hebt. Dan kan het op deze manier:
Wikkel het meetlint om de vinger en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

 Uiteraard kan je een aankoop die niet goed past terugsturen en betalen we je aankoop terug.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.